Boston University Student Village + Agganis Arena

New Sports Complex + Student Residences | Boston, Massachusetts

Halvorson Design, in association with architects Cannon Design, provided landscape design services for the John Hancock Student Village, Boston University’s new dormitory, arena, and recreation complex.

The first phase of the project included surrounding streets and outdoor pedestrian spaces, which have been designed to feel like a network of small urban parks.

A new courtyard provides barrier-free access within the space and deals imaginatively with the severe challenges of wind mitigation and roof-deck construction.

size

150,000 square feet

 

principal-in-charge

Charles Kozlowski ASLA

 

Team

Client:
Boston University

Architect:
Cannon Design

Civil Engineer:
Nitsch Engineering

Structural Engineer:
Thornton Tomasetti


 

 

Also See...